Alkhairi Qurban Aqiqah

Pilih perkhidmatan yang disediakan:
Seperti yang didengar & dilihat
logo ikim & TV alhijrah
Alkhairi Qurban & Aqiqah - Syarikat Pertama yang menyediakan Akad yang diiktiraf oleh Pakar Muamalat Malaysia.

Ancaman terhadap orang yang mampu melakukan qurban tetapi tidak melaksanakannya.

Daripada Abu Hurairah R.A katanya, sabda NABI S.A.W bermaksud:

"Barangsiapa yang ada kemampuan untuk berqurban tetapi tidak melakukannya, janganlah dia hadir bersama kami di tempat sembahyang kami".

Play Video
Play Video

Alkhairi Qurban Aqiqah sentiasa memberikan keutamaan kepada umat Islam khususnya di Malaysia dan secara amnya di seluruh negara yang berhasrat untuk melaksanakan ibadah qurban, dam dan aqiqah pada harga yang sangat berpatutan serta proses yang sangat mudah.

Lebih dari 15 Negara pelaksanaan di seluruh dunia.

Qurban & Aqiqah dengan mudah & kos yang sangat berpatutan.

Alkhairi Qurban Aqiqah sentiasa menitik-beratkan kepentingan peserta dari segi informasi terkini serta proses yang sedang dijalankan untuk setiap pelaksanaan Qurban atau Aqiqah yang kami lakukan untuk anda.

Pelaksanaan Qurban & Aqiqah & siapakah penerima daging Qurban ini?

Bagi sembelihan Qurban atau Aqiqah, gambar & video diberikan secara umum sebagai cenderahati pelaksanaan Qurban bersama Al Khairi Qurban & Aqiqah. Penerima daging Qurban terdiri daripada anak-anak yatim, fakir miskin dan keluarga asnaf yang amat memerlukan yang jarang sekali dapat makan daging.

IBADAH QURBAN 1442H 2021 malaysia

Pilih - Bayar - Akad

Hanya lakukan pesanan atas talian dan pembayaran melalui pelbagai saluran.

Pelaksanaan

Ibadah akan dilaksanakan mengikut tarikh dan fasa di lebih dari 18 buah negara.

Sijil & Laporan

Setiap peserta akan menerima sijil. Gambar / video boleh dilihat melalui portal kami.

Platform pengurusan digital alkhairiqurban.com diintegrasikan secara menyeluruh dari anda, pegawai khidmat, pejabat pengurusan hingga ke wakil operasi kami di seluruh dunia.

Pakej Aqiqah 2022

Qurban / Aqiqah - Pelaksanaan di dalam negara

Pelaksanaan Qurban dalam negara dilakukan hanya secara pukal iaitu minima seekor lembu. Kami juga menyediakana khidmat sembelih dan menghantar kepada pembeli di kawasan Lembah Klang. Klik butang "Buat Pembelian" jika anda ingin melaksanakan Qurban lembu dalam negara.

Sesungguhnya Kami telah mengurniakan kepadamu (wahai Muhammad) kebaikan yang banyak (di dunia dan akhirat). Oleh itu, kerjakanlah sembahyang kerana Tuhanmu semata-mata, dan sembelihlah korban (sebagai bersyukur). Sesungguhnya orang yang bencikan engkau, dialah yang terputus (dari mendapat sebarang perkara yang diingininya”.

★ ★ Al Khairi Qurban & Aqiqah ★ ★

"Satu Inisiatif Prihatin Ummah, Qurban Mudah dan Murah."

Semoga dengan menjalankan ibadah Qurban ini, ia dapat membantu dan memberikan kebahagiaan bersama khususnya kepada anak-anak yatim dan fakir miskin yang amat memerlukan. Semoga segala amal ibadah kita diterima dan diredhai Allah S.W.T.